valgsted

Kom med bag kulissen: Frivillige søges som hjælp på valgdagen

Tirsdag den 16. november er der Kommunal- og Regionsrådsvalg i Danmark - og nu kan du få en særlig rolle

Tirsdag den 16. november er der Kommunal- og Regionsrådsvalg i Danmark. I Ballerup Kommune er der over 30.000 stemmeberettigede borgere, og det betyder, at der venter en valgdag med en masse opgaver for at få valgdagen til at glide på kommunens ni valgsteder – og nu kan du få en særlig rolle. 

Ballerup Kommune søger nemlig frivillige - også kaldet valgtilforordnede - som kunne tænke sig at komme bag kulissen og blive en vigtig medspiller på valgdagen. Det er fx opgaver som klargøring af valgsted, stemmerum, udlevering af stemmesedler og stemmeoptælling, når valgstedet lukker, der skal bruges ekstra hænder til.

- Det er en unik mulighed for at komme helt tæt på valghandlingen og det danske demokrati. Valgdagen plejer at være fyldt med en masse glæde og spænding, og det er jeg sikker på også gør sig gældende i år, siger Mick Fürst Steffensen, der er projektleder for valghandlingen i Ballerup Kommune.

Sådan tilmelder du dig

Melder man sig som frivillig kan man se frem til en aflønning på mellem 870 og 1.305 kr. afhængig af, hvor mange timer man deltager. Interesserede kan læse mere og se kravene på ballerup.dk/om-valget – og det er også her, man tilmelder sig.
 

SOCIALE MEDIER