graf

Ledigheden i Ballerup er den laveste i fire år

Tal fra Danmarks Statistik viser, at Ballerup Kommune har den laveste ledighed i fire år

Der er fuld fart over beskæftigelsen i Ballerup Kommune. Det viser de seneste beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik. Tallene viser, at ledigheden i Ballerup i øjeblikket ligger på 2,9 %, og det er det laveste ledighedstal i fire år. 

- Den gode udvikling skyldes blandt andet, at vi i Ballerup har formået at få flere kontanthjælpsmodtagere og unge uddannelsesparate borgere i job og uddannelse, siger Jannik Nielsen, der er Arbejdsmarkedschef i Ballerup Kommune 

Antallet af ledige jobparate kontanthjælpsmodtagere er fx faldet med 30-35 % sammenlignet med både 2019 og 2020-niveauet, mens antallet af uddannelsesparate er faldet med knap 40 % i samme periode.

Kommunens samspil med de mange virksomheder spiller en helt særlig rolle for ledighedstallet. 

- Vi holder en tæt kontakt til vores mange virksomheder løbende. Det giver os nemlig mulighed for lynhurtigt at kunne udnytte de jobåbninger, der opstår, hvilket kommer vores borgere til glæde og gavn, siger Jannik Nielsen.

Til sammenligning med Ballerup Kommune ligger ledighedstallet på 3,5 % i Region Hovedstaden, mens den i Danmark ligger på 3 % i gennemsnit.