Folk danser i en rundkreds

Mulighed for udveksling, oplevelser og fællesskaber i Tyskland – interesserede til ny samarbejdsbyforening søges

Vi inviterer kommunens borgere, foreninger og øvrige interesserede til informationsmøde om stiftelse af en samarbejdsbyforening. Et nyt samarbejde skal styrke båndet mellem borgere og foreninger i Ballerup Kommune og Brandenburg an der Havel i Tyskland.

Foto: Folkedansere fra Brandenburg an der Havel på besøg i Ballerup.

Har du mod på udveksling og anderledes oplevelser med borgere fra kommunens tyske samarbejdsby, Brandenburg an Der Havel? Kunne din forening tænke sig et samarbejde med en lignende forening fra Brandenburg an der Havel? Er nye venskaber og fællesskaber med et internationalt sigte noget for dig? Så er det nu, du skal slå til.

Kom og hør om de mange muligheder på informationsmødet tirsdag den 30. november klokken 19.00 på Posthuset, lokale 5, på Banegårdspladsen i Ballerup.

Styrket samarbejde med Brandenburg an der Havel

Den nye samarbejdsforening skal gøre det nemmere for borgere og foreninger fra Ballerup Kommune at komme på udveksling til Brandenburg an der Havel og omvendt. Via udveksling, besøg og tæt kontakt til ligesindede parter i Brandenburg an Der Havel er målet at styrke de mellemfolkelige relationer og samarbejdet mellem Ballerup og Brandenburg an der Havel. Det kan for eksempel ske gennem fælles idrætstræning, sang, musik, sociale aktiviteter, eller hvad det nu findes relevant at lave aktiviteter sammen omkring.

Efterspørgslen går begge veje

”Vores borgere og foreninger har gennem de senere år udvist stor interesse for og nysgerrighed på at lave aktiviteter sammen med relevante og ligesindede i Brandenburg an der Havel. Vi oplever blandt andet interesse for at besøge og opleve byen, deltage i festivaler og musikarrangementer, lave fælles forestillinger og opvisninger, fælles træningsweekender, sportsstævner og erfaringsudveksling blandt velgørenhedsorganisationer,” fortæller Susanna Rafn, international koordinator i Ballerup Kommune og fortsætter:

”Det allermest positive er, at vi oplever efterspørgslen begge veje. Foreninger og borgere fra Brandenburg an der Havel er også meget interesserede i at få kontakt til foreninger og engagerede borgere i Ballerup Kommune. Med det engagement er forudsætningen for at etablere en forening virkelig til stede. Det øgede samarbejde kan give borgere og foreninger anderledes og unikke oplevelser og venskaber på tværs af de to lande, som man ellers ikke ville kunne komme i nærheden af.”

Brandenburg an der Havel ligger kun omkring en times kørsel fra Berlin og er blandt andet kendt for at have et stærkt foreningsliv inden for kultur, musik og sport. Ballerup Kommune opfordrer alle interesserede borgere og typer af foreninger i Ballerup til at komme til informationsmøde og blive klogere på, hvordan der kan skabes gode mellemfolkelige fællesskaber og aktiviteter med vores tyske samarbejdsby.

Stærk foreningsliv inden for kultur, musik og sport

”Brandenburg an der Havel er en flot og interessant by. Byen er især værd at opleve og komme til at lære bedre, hvis man er interesseret i historie og kultur. Jeg har på mine ture til byen oplevet borgerne som åbne, imødekommende og humoristiske. Hvis du føler, at dit skoletyske er en lille smule rustent, er de også meget villige til at forsøge sig på engelsk," siger Susanna Rafn.

Tilmeld dig informationsmødet

Hvis de fremmødte på informationsmødet bliver enige om at danne en samarbejdsbyforening, forventer vi at kunne afholde stiftende generalforsamling den 9. december.

SOCIALE MEDIER