Udsigt over Møllemosen i Måløv

Nu kan du søge om én million grønne kroner

Ballerup Kommune fordeler endnu en gang en million kroner til gode ideer og projekter. Denne gang skal din ide være grøn eller komme fællesskabet til gode.

Borgermillionen er tilbage. Det betyder, at du kan være med til at bestemme, hvad du synes, kommunen skal bruge én million kroner til.

Du kan altså søge om et pengebeløb på helt op til én million kroner til lige præcis din ide. Din ide skal øge biodiversiteten, skabe mere vild natur i kommunen og/eller skabe nye fællesskaber.

”Med årets grønne og fællesskabs-øgende tema har alle i kommunen rig mulighed for at søge om penge til alt fra anlægsprojekter til arrangementer. Fordelen ved et bredt tema er, at rigtigt mange gode ideer har mulighed for at opfylde kriterierne til at få del i Borgermillionen. Det væsentlige er, at din ide fremmer den grønne indsats, fælleskabet eller måske begge dele,” siger Michael Fallesen, naturvejleder i Ballerup Kommune.

Små og store sammenhænge

Dit projekt kan udfolde sig i store og små sammenhænge og kan engagere borgere på tværs af kommunen og i lokalmiljøet. Alle med adresse i kommunen kan ansøge, og du kan søge om tilskud til din ide som enkeltperson, som forening eller som en helt tredje sammenslutning.

I din ansøgning skal du beskrive dit projekt og angive et realistisk budget. Du skal sende din projekt-ide på e-mail til borgermillionen@balk.dk senest 15. november.

”Som noget nyt kan du i år få hjælp til din ansøgning på telefon eller mail, inden du sender den. På den måde kan vi hjælpe dig med at gøre din ansøgning så fyldestgørende som muligt, så du kan blive helt tryg ved, at du har husket det hele inden deadline,” siger Michael Fallesen.

Pengene bliver spredt ud over de ideer, der får flest stemmer i en virtuel afstemning. Afstemningen begynder i slutningen af november og løber to uger frem.

Du har hele næste år til at realisere din ide, hvis du ender med at få penge fra Borgermillionen.

Du kan læse mere på ballerup.dk/borgermillionen-2021.