Plejecentre genåbner - og kulturen rykker ind

Plejecentre genåbner - og kulturen rykker ind

Mens liberale erhverv, skoler og flere butikker står midt i en længe ventet genåbning, finder en yderligere genåbning sted på kommunens plejecentre til stor glæde for beboerne.

Foto: Der var godt humør og klapsalver til Sebastian Dahl, da han besøgte Plejecenter Egely med sang og guitar.

”Så længe jeg lever, så længe mit hjerte slår…,” synger den unge Mere Monitor-kunstner Saxe på Plejecenter Toftehaven, mens de ældre beboere istemmer. På Plejecenter Egely har Mere Monitor-talentet Sebastian Dahl kastet sig ud i ”Vimmersvej”, og stemningen er god og humøret højt hos beboerne, der sidder i en cirkel omkring sangeren. Det er første gang i månedsvis, at det har været muligt for beboerne at mødes om kulturtilbud ude fra virkeligheden, og på Plejecenter Lindehaven er popcornsmaskinen fundet frem for at markere den festlige lejlighed.

Hårdt ramt af corona-nedlukninger

Plejecentrene har været hårdt ramt af nedlukninger og restriktioner under COVID-19, men med regeringens genåbningsplan er der efter påske åbnet for muligheden for, at kommunerne i samarbejde med kulturinstitutioner kan sende kulturtilbud ud til plejehjemmene.

Der er derfor blevet arbejdet hurtigt for at sikre kultur til de hårdt ramte beboere. Fra den 7. til den 9. april bliver der afholdt hele ni koncerter på kommunens plejecentre. I første omgang er det Vognporten og Baltoppen LIVE, der sender kunstnere ud.

Flere tilbud på vej

Men det bliver ikke det eneste, som plejehjemsbeboerne i Ballerup Kommune kan glæde sig til. En bred vifte af kulturarrangementer venter i den nærmere tid, sammensat og tilbudt af kommunens kulturinstitutioner.