borgermøde

Positiv ny start på udviklingen af Jonstruplejren

Jonstruplejren skal udvikles fra et kaserneområde til et grønt og attraktivt boligområde. Onsdag aften lød startskuddet for borgerinddragelse i den nye udviklingsproces af området

Ballerup Kommune og Freja Ejendomme havde inviteret borgere og andre interesserede på en guidet gåtur i Jonstruplejren onsdag den 8. september. Turen var både for dem, som endnu ikke havde været inde i kaserneområdet og til dem, der gerne ville se området en ekstra gang. 

Der var plads til 149 deltagere i sportshallen, og alle pladser var booket på forhånd. Inden gåturen gav Ballerup Kommune en introduktion til den nye proces og Freja Ejendomme præsenterede tanker om fremtiden for området.

Video: Se oplæg fra onsdag inden gåturen

Der var god stemning hele vejen rundt

Det er ingen hemmelighed, at udviklingen af Jonstruplejren tidligere har mødt megen modstand. Netop derfor har Kommunalbestyrelsen besluttet at starte processen forfra med fokus på tidlig borgerinddragelse. Og den beslutning viste sig onsdag aften at være helt rigtig. Både borgere, grundejer Freja Ejendomme og politikerne i Ballerup Kommune oplevede god stemning og god dialog på gåturen.

- Det var en rigtig positiv oplevelse. Der var god stemning hele vejen rundt, masser af gode spørgsmål, konstruktive forslag og positive tilkendegivelser, så vi er virkelig glade for den start, den nye proces ser ud til at få efter i aften, siger direktør i Freja Ejendomme, Carsten Rasmussen, som både holdt oplæg og var en af guiderne på den efterfølgende gåtur.

Også borgmester Jesper Würtzen oplevede god stemning på gåturen:

- Det er dejligt at opleve, at alle er med på, at vi starter processen forfra og arbejder mod et helt nyt udviklingsprojekt som ligner nabo-området, skaber sammenhæng til området og bevarer naturkvaliteterne. Alle virkede positive over, at vi starter forfra og jeg oplevede en god engageret dialog på gåturen.

Masser af muligheder for at påvirke processen

Gåturen var første møde i den forudgående høringsproces, som Ballerup Kommune lige nu har sat i gang. I de kommende uger har borgere og andre interessenter mulighed for at deltage i temaworkshops om alt fra bebyggelse til trafik og natur. Og så er der mulighed for at komme med idéer og forslag til kommunen indtil 30. september 2021.

Læs hvordan du sender dine idéer og forslag på www.ballerup.dk/blivhoert og følg med i projektet på www.ballerup.dk/jonstruplejren
 

SOCIALE MEDIER