tale ved indvielsen

Så skete det: Banegårdspladsen forvandlet fra busterminal til byrum

Mandag blev Banegårdspladsen i Ballerup officielt indviet. Det skete med popcorn, kaffe og swing-musik

Til lyden af nyristede popcorn, duften af friskbrygget kaffe samt toner af swing-musik blev Banegårdspladsen i Ballerup Bymidte mandag eftermiddag officielt indviet. 

Trods mørke skyer og lidt dryp fra oven var mange interesserede borgere og samarbejdspartnere mødt frem for at høre mere og ved selvsyn se nærmere på den store forvandling, som Banegårdspladsen har gennemgået de seneste år.

Banegårdspladsen var tidligere, som mange borgere nok husker, én stor, asfaltbelagt busterminal. Nu er den blevet forvandlet, så den både rummer en busterminal og en ny plads til ophold, aktiviteter og udeservering. 

Video: Se pladsens forvandling på 100 sek.:

Se videoen i fuld skærm

Pladsen afgrænses mod Linde Allé af en ny bygning med café/restaurant og butikker i stueetagen og boliger ovenpå. Bænke indbyder til ophold, og en vandkunst bidrager til en rolig stemning - og til leg og fornøjelse - for alle aldre. Om aftenen er der kunstbelysning på belægningen.

Det var landskabsarkitektfirmaet SLA, der i 2016 vandt konkurrencen om pladsens udformning, hvor der er lagt vægt på at skabe et smukt ’gulv’, og hvor de mange, store træer – både på pladsen og i busterminalen – bidrager til en grønnere bymidte. 

Projektet er støttet af Realdania som et led i deres program ”Kickstart Forstaden”, og pladsen blev derfor indviet af Ballerup Kommune og Realdania i fællesskab mandag eftermiddag.

aftenbelysning

springvand