Smørrebrød der er nemt at synke
Se også en kort film om, hvordan man tilbereder gratinsmørrebrød og hvordan det bliver modtaget på plejecentrene.
I Køkken Ballerup sørger de hver dag for sund og indbydende mad til beboerne på kommunens plejecentre. Nogle beboere har svært ved at tygge og synke maden, og derfor har Køkken Ballerup valgt at lave såkaldt gratinsmørrebrød.
Det går ud på, at medarbejderne i køkkenet purerer og sigter råvarer som f.eks. æg, rejer og pålæg og samler det igen, så det ligner det rigtige pålæg på et stykke rugbrød. Vel at mærke et stykke rugbrød, der også er pureret, så det er blødt og nemt at synke.
Resultatet er indbydende og sund mad, så også borgere, der ellers har svært ved at spise, får den rigtige ernæring.
Her kan du se en lille film om arbejdet med gratinsmørrebrød og hvordan det bliver modtaget på plejecentrene.