Tysk samarbejdsby besøger Ballerup

Tysk samarbejdsby besøger Ballerup

De to kommuner udveksler erfaringer inden for uddannelse, erhverv og forsyning.

Brandenburg an der Havel, Ballerup Kommunes tyske samarbejdsby, besøger kommunen fra mandag til onsdag.

Det er den tyske overborgmester Steffen Schellers første besøg i Ballerup Kommune. Med sig har han Brandenburg an der Havels forsyningsselskabsdirektør, Gunter Haase, og direktør for det tekniske universitet i samarbejdsbyen, professor og doktor Andreas Wilms.

Førstnævnte skal se, hvordan Ballerup Kommune arbejder med fjernvarme ved et besøg på Vestforbrændingen, mens sidstnævnte kigger på muligheder for et samarbejde mellem universitetet i Brandenburg an der Havel og DTU Ballerup Campus.

Endnu en professor er med den tyske delegation. Professor Stefan Lüth er i spidsen for et nyt tysk universitet, der uddanner læger og andet sundhedsfagligt personale. Universitetet afsøger muligheden for kontakt med danske medicinalvirksomheder og hospitaler.

Mandag eftermiddag cyklede en delegation rundt i erhvervsområdet Lautrupparken med borgmester Jesper Würtzen som guide. Samarbejdet inden for erhvervsområdet er prioriteret højt i det dansk-tyske samarbejde, da Brandenburg an der Havel netop har besluttet nye strategier og mål for erhvervsudviklingen og gerne vil lære om udviklingen og strategier for erhvervsområdet i Ballerup Kommune.

Samarbejdet mellem de to kommuner begyndte i 2012. Især inden for skoleområdet og kultur- og fritidsområdet er der allerede mange aktiviteter på tværs af landegrænsen.