Bydelsmødrene i Ballerup

Foreningen Bydelsmødrene i Ballerup er en gruppe kvinder med minoritetsbaggrund, som gennem frivilligt arbejde støtter andre kvinder og familier til et godt liv i Ballerup og i Danmark.
Bydelsmødrene taler mange forskellige sprog, har kulturel viden og har selv erfaringer med at være nye i Danmark.

Derudover har alle Bydelsmødrene været igennem en grunduddannelse på 14 moduler, hvor de har fået viden om og reflekteret over forskellige temaer, som vedrører familieliv, kvindeliv og samfundsliv i Danmark. Derudover lærer de konkrete metoder, der klæder dem på, til at støtte og vejlede andre kvinder gennem fx: den gode samtale, empowerment og hjælp til selvhjælp.

Bydelsmødrene kan støtte kvinder både én til én gennem samtaler eller gennem fælles aktiviteter.
De er en bro mellem kvinden og samfundet ved at de videregiver viden, hjælper til selvhjælp og inkluderer kvinderne i sociale netværk.
Bydelsmødre hjælper kvinder med alt det, som er fundamentet for at blive inkluderet i samfundet og blive en aktiv selvstændig medborger. Dvs. alt det, som kan være svært i et nyt samfund; skole-hjem-samarbejde, rettigheder og pligter, kulturelle misforståelser, nem-id, børneopdragelse, kontakt til kommunen, henviser til danskundervisning, Isolation, ligestilling, negativ social kontrol og meget mere.

Bydelsmødre i Ballerup er en del af Bydelsmødre Danmark: https://bydelsmor.dk

Via kontaktboksen til højre kan du finde relevante kontaktpersoner, hvis du:

  • har brug for viden om målgruppen: forældre med minoritetsbaggrund
  • ønsker at samarbejde med Bydelsmødrene i Ballerup
  • har du brug for hjælp fra en Bydelsmor.